Grappling / BJJ

Grappling is een worstelsport waarbij het grondgevecht centraal staat. Bij het Grappling werkt men alleen met werp-, klem, controle- en verwurgingstechnieken. Stoot- en traptechnieken zijn niet toegestaan. De beoefenaars leren alle facetten van het grondgevecht, omdat in de praktijk gebleken is dat dit een niet te onderschatten onderdeel van het totale gevecht is. Dit is ook terug te zien in de vele mixed wedstrijdsystemen waar Grappling beoefenaars aan deelnemen, want veel partijen worden uiteindelijk op de grond beslist.

 

Tijdens de lessen dragen de deelnemers over het algemeen een korte broek en T-shirt. Het is ook mogelijk om in een judopak te trainen, zodat er andere technieken getraind kunnen worden. Hierdoor zijn de Grappling lessen ook geschikt om Braziliaans Jiujitsu te trainen en deel te nemen aan de daar aan gekoppelde wedstrijden.

NK Grappling bij Budo Academy Physical

Budo Acadamy Physical organiseert jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Grappling. De doelstelling hiervan is de beoefenaars de mogelijkheid krijgen om hun wedstrijdervaring op te doen. Hierdoor stijgt hun eigen niveau en het landelijke Grappling niveau.

 

De deelnemers worden ingedeeld in gewichts- en ervaringsklassen. Er wordt gestreefd om iedere deelnemer ongeveer 4 á 5 partijen te laten maken. Voor elke winstpartij krijgt de deelnemer 1 punt. Als er gewonnen wordt op submission komt er een extra punt bij. Er zijn per wedstrijd maximaal 2 punten te verdienen.

 

Een seizoen bestaat uit 3 wedstrijddagen verdeelt over het hele jaar. Aan het eind van de laatste wedstrijddag wordt het algemeen klassement bekend gemaakt en de nummers 1 tot en met 3 gehuldigd per gewichtsklasse. In het nieuwe seizoen (kalenderjaar) starten we weer opnieuw. Budo Academy Physical werkt volgens de officiële Shooto-Grappling wedstrijdregels.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu verkrijgbaar!

No Images

Facebook

Aikido App

YouTube